dinsdag 11 december 2012

Vetkoek, kerstfeest en dan een paar dagen vrij


"Oh no I am not dressed for a photo, snel een plant van tafel gepakt want dan lijkt het nog wat...."
 Zo vandaag de woning van Priscilla afgerond, de lieve schat was zo blij met alles wat gedaan was dat ze aan iedereen die het maar wilde weten of niet wilde weten toch moest vertellen hoe haar woning voor haar en haar kinderen was opgeknapt. Jullie hebben zoveel meer gedaan dan verwacht en zo mooi en professioneel.  Leuk en lief om te horen. Als laatste is haar eigen kamer opgeknapt en voorzien van nieuw beddengoed. Met zacht gezang werd direct het bed opgemaakt en mompelde ze zacht "Ik ga mijn vriend vertellen dat mijn huis zo is opgeknapt". De man heeft haar hier nooit opgezocht, een regel van Home from Home is dat geen mannenbezoek is toegelaten of je moet netjes zijn getrouwd, zo legt Priscilla uit. Als we 20 december terugkomen om bij de buurvrouw te beginnen, dan heeft ze de Vetkoek, een soort oliebol, die we al vijf dagen lang toegezegd hebben gekregen, klaar. Ben benieuwd hoe die smaken bij een 30 graden Celsius.

Mamma Priscilla's slaapkamer.
Morgen vieren we met de 170 kinderen van Home from Home, alle huismoeders en assistenten, het kerstfeest. Samen met de vrijwilligers en staf, worden ruim 250 mensen verwacht. De temperatuur zal ruimschoots de 30 graden overschrijden, dat wordt dus lekker zweten en goed kijken of de kids voldoende drinken krijgen en niet verbranden. Een 30 tal dubbelgehandicapten kinderen uit deze sloppenwijk komen ook. Met hulp van Home from Home en een beetje van GetOn zijn deze kinderen vanuit zeecontainers in een stenen huis komen wonen. Eindelijk betere zorg en bewegingsruimte.
Als alle pakjes zijn uitgepakt die bezorgd worden door de Kerstman, tal van spelletjes zijn gespeeld en genoten is van een Braai (een echte Zuid-Afrikaanse barbecue) lekker naar huis. Een paar dagen niks, geen mail, geen vroeg op en laat thuis, geen verf, snotterige kids, Xhosa taallessen, maar een lekker bed, een beetje chillen, en dan na dit eerste lange weekeinde in twee en halve maand, volgende week pas weer aan de gang.
Ik sluit af met nog een foto van de jongens kamer en een Amathamsanqa!





Geen opmerkingen: